Європейські партнери позитивно оцінюють роботу  уряду Гройсмана - політолог

Європейські партнери позитивно оцінюють роботу уряду Гройсмана - політолог

Укрінформ
Європейські партнери України оцінюють реформаторську роботу уряду Володимира  Гройсмана позитивно.

Про це заявив в середу на прес-конференції щодо результатів діяльності уряду Гройсмана за рік політолог Володимир Фесенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уряд Гройсмана - це уряд стабілізації і економічного відновлення. Саме це завдання виконував цей уряд, і європейські партнери оцінюють реформаторську роботу уряду позитивно. Свідченням цього є надання чергового траншу МВФ та продовження допомоги з боку Євросоюзу», - сказав Фесенко.

За його словами, є і схвальні відгуки щодо цього уряду і з боку Європейської Комісії, і керівництва Євросоюзу, з яким Гройсман підтримує тісні відносини. Головний результат уряду - це відновлення економічного зростання.

"Цифри скромні - 2 відсотка всього, але головне, що подолана тенденція падіння економіки. 2 роки у 2014-2015 роках було суттєве падіння. 2 роки майже на 10 відсотків економіка падала внаслідок війни з Російською Федерацією», - наголосив політолог.

На його думку, Гройсман зміг стабілізувати цю ситуацію, і одним з пріоритетів він зробив соціальні питання. Зокрема, резонансним стало підвищення мінімальної заробітної плати, а також виведення частини заробітних плат з тіні.

Фесенко окреслив і головні проблеми першого року роботи уряду Гройсмана - це посилення конфліктів всередині окремих відомств, зокрема Міністерства інфраструктури і «Укрзалізниці», навколо Міністерства охорони здоров'я. Це ускладнює роботу системи державного управління. Друга проблема - це політичні конфлікти, зокрема торговельна блокада Донбасу, яка спричинила додаткові втрати для економіки країни.

Політолог також вважає, що є і політичні сили, які хочуть скинути цей уряд, щоб спровокувати кризу і дочасні парламентські вибори.

«Сконцентруватися ці сили хочуть з метою, щоб у травні-червні висунути вотум недовіри уряду», - сказав він.

На думку Фесенка, наскільки міцні позиції уряду можна буде побачити, коли буде у парламенті розглядатися звіт уряду.

«Головним індикатором успішності уряду стане, якщо у парламенті буде 226+ голосів. Тоді тема відставки буде відразу закрита», - зазначив він. 

Політолог вважає, що це так і станеться, бо більшість в парламенті не хоче дочасних виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-