Україна і Латвія домовилися про працевлаштування членів сімей дипломатів

Україна і Латвія домовилися про працевлаштування членів сімей дипломатів

Фото
Укрінформ
У рамках офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Латвійської Республіки в присутності лідерів двох країн було підписано Угоду про двосторонню співпрацю в галузі охорони навколишнього природного середовища. 

Про це інформує у вівторок прес-служба глави держави. 

"Угоду між Міністерством екології та природних ресурсів України та Міністерством охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку Латвійської Республіки підписали міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак та міністр захисту навколишнього середовища та регіонального розвитку Латвійської Республіки Каспарс Герхардс", - йдеться у повідомленні.

Документ спрямований на посилення співробітництва в галузі охорони навколишнього природного середовища і раціонального використання природних ресурсів, а також взаємодії сторін з метою вирішення регіональних і глобальних екологічних проблем.

Як зазначається, угода передбачає обмін інформацією, досвідом та кращими практиками; обмін досвідом в удосконаленні управління і нормативних актів в галузі охорони навколишнього природного середовища; реалізацію спільних проектів; обмін візитами посадових осіб і експертів.

Крім того, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр закордонних справ Латвійської Республіки Едгарс Рінкевичс досягли домовленості (у формі обміну нотами між Кабінетом міністрів України та урядом Латвійської Республіки) про здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей співробітників дипломатичних представництв та консульських установ. Документ регулюватиме питання (дозволятиме) працевлаштування на принципі взаємності членів сімей працівників закордонних дипломатичних установ України та Латвії у приймаючій державі відповідно до її законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-