Порошенко: завтра все суспільство побачить, нарешті, відкритий реєстр ПДВ

Порошенко: завтра все суспільство побачить, нарешті, відкритий реєстр ПДВ

Відео
Укрінформ
Під час засідання Національної ради реформ Президент України наголосив на тому, що створення та запуск єдиного автоматичного реєстру відшкодування податку на додану вартість розширить можливості боротьби з корупцією та підвищить довіру бізнесу і громадськості до дій влади.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

«Коли в прозорому режимі, під прожекторами громадськості з’явиться можливість публічно проконтролювати ці процеси», - зазначив Порошенко та додав, що всі зацікавлені в тому, щоб навести порядок в цьому питані, бо це, зокрема збільшить і надходження до бюджету.

«Починаючи з 1 квітня все суспільство, нарешті, – бізнес, громадські активісти, – побачать відкритий реєстр ПДВ. Це те, чого вони не чекали 25 років. Це була таємниця за сімома печатками. Це було останнє від залишків «азаровщини», які на цьому заробляли і робили політичну корупцію», - зазначив глава держави.

Президент висловив переконання, що і він, і уряд, і парламент забезпечать ефективне виконання цієї норми закону, яка була внесена, підтримана парламентом, і починає, нарешті, працювати.

«Електронний реєстр дозволив прибрати «податкові ями», в які просто вкидувалось ПДВ з повітря. Бралося нізвідки, і напряму кралося з держави», - підкреслив Президент. Він зауважив, що серед маніпуляцій з ПДВ, використовувалась схема за якою, наприклад в Україну завозились банани і продавались за готівку. Потім по документах передавались на фірму-транзитера і «перетворювались» на будівельні матеріали, а держава мала відшкодувати ПДВ.

Глава держави переконаний, що зупинити маніпуляції з відшкодуванням податку на додану вартість можливо лише тоді, коли Державна фіскальна служба разом з Міністерством фінансів, завдяки прозорому механізму, отримає право зупиняти підозрілі операції з повернення ПДВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-