Порошенко: Майже кожен цьогорічний випускник Нацуніверситету оборони є учасником АТО

Порошенко: Майже кожен цьогорічний випускник Нацуніверситету оборони є учасником АТО

Укрінформ
Серед цьогорічних випускників Національного університету оборони України імені Івана Черняховського практично кожен є учасником бойових дій з російським агресором.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у своєму виступі з нагоди церемонії випуску слухачів університету в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Більше 600 слухачів і викладачів виконували і продовжують виконувати бойові завдання, захищаючи нашу державу від російського агресора та його найманців. Серед цьогорічних випускників, я хочу на цьому окремо наголосити, практично кожен - учасник бойових дій. Значну кількість нагороджено державними нагородами. Майор Євген Межевікін удостоєний звання Героя України", - сказав він. 

Президент з гордістю відзначив, що усього за період війни з російським агресором у стінах університету пройшли підготовку та продовжують опановувати військову науку ще семеро Героїв України. "Ще раз хочу нагадати ці славні імена, бо дуже принципово, щоб країна знала своїх героїв: Генерал-лейтенант Михайло Забродський, генерал-майор Ігор Гордійчук, полковники Сергій Шаптала та Олександр Трепак, підполковник Сергій Собко, майори Олександр Порхун та Ігор Герасименко", - сказав він.

На жаль, 23 випускники Національного університету оборони України імені Івана Черняховського під час проведення АТО віддали життя за мирне майбутнє України, зазначив Президент. 

"У залі присутня дружина та родичі нашого загиблого побратима Героя України Андрія Кизила... Він воював під позивним Орел... Андрій був справжній український орел. Він ніколи не ховався за спинами підлеглих, завжди був разом з ними і попереду. І в цьому останньому бою вів за собою бойових товаришів. Його безсмертний подвиг – справжнього захисника рідної землі, патріота України, Героя з великої літери – вже став прикладом, на якому зростатимуть сьогоднішні та майбутні покоління українських воїнів", - заявив Президент.

Він додав,що будуючи свою військову кар’єру, Андрій мріяв про навчання у Національному університеті оборони України і постійно готував себе до цього відповідального кроку. 

"Але доля, на жаль, розпорядилася інакше. Прошу хвилиною мовчання вшанувати пам’ять українських воїнів і мирних громадян України, які загинули у війні, розв’язаній російським агресором", - сказав Порошенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-