Міністр оборони Польщі прокоментував напад на Генконсульство у Луцьку

Міністр оборони Польщі прокоментував напад на Генконсульство у Луцьку

Укрінформ
Атака на Генконсульство Польщі в Луцьку була свідомою провокацією, аби посіяти ненависть між Варшавою та Києвом, ізолювати Україну і позбавити її міжнародної підтримки.

Про це в ефірі телеканалу Trwam і радіо Maryja заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич.

“Я прихильник поширеної тези, що ми маємо справу зі свідомою провокацією. Потрібно усвідомлювати, що це елемент із серії подій, які стосуються не лише України, серії подій, яка має на меті за будь-яку ціну посварити держави і народи, за будь-яку ціну посіяти ненависть  між Польщею та Україною, за будь-яку ціну призвести до конфлікту, суперечки, сварки, хаосу”, - заявив Мацеревич.

На його думку, в цих діях найбільше зацікавлена країна, яка “веде війну проти України і яка за будь-яку ціну хоче ізолювати Україну, щоб зробити неможливою будь-яку підтримку і допомогу для України”.

“Таким чином йдеться про усунення крок за кроком тих чинників, тих політичних середовищ, інституцій та міжнародних суб’єктів, які протидіють волі Кремля, що хоче примусити до свого ладу, своєї політики і свого бачення Європи, Центрально-Східної Європи”, - наголосив глава міноборони Польщі. 

За його словами, це є елементом так званої гібридної війни, коли йдеться про намір впливати на громадську думку і сіяти ненависть між суспільствами і народами.

Мацеревич підкреслив, що існування незалежної Української держави, деокупація Криму і зменшення можливості атаки на Крим є в національних інтересах України. 

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. У зв'язку з інцидентом посла України в Польщі Андрія Дещицю було викликано до МЗС РП. Варшава з цього приводу направила Києву ноту протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-