У БПП пояснили, чому призупинилася співпраця USAID з НАЗК

У БПП пояснили, чому призупинилася співпраця USAID з НАЗК

Укрінформ
Призупинення співпраці Агенції США з міжнародного розвитку (USAID) з Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) зумовлене необхідністю проведення аудиту використання коштів українською стороною та оцінки ефективності роботи американськими партнерами.

Про це у Facebook написала народний депутат від БПП Ірина Фріз.

"Ця необхідність є результатом зміни глобальної політики США у питанні підтримки та участі в таких проектах, що спирається на визначення розміру допомоги на основі оцінки ефективності її використання приймаючою стороною. З метою визначення ефективності проекту американській стороні необхідно провести аудит допомоги, що була надана Україні в цьому сегменті", - зазначила вона.

Фріз додала, що USAID, як урядова структура, несе відповідальність перед американськими платниками податків, що надана допомога буде використовуватися відповідно до заявлених цілей. Інакше допомога має бути перенаправлена на інші проекти.

Крім того, депутат розповіла, що під час її перебування з візитом у Вашингтоні представники USAID попереджали про те, що будь-які акти підтримки, включаючи призначення директора офісу в Україні, не будуть здійснюватися до повного аудиту діяльності українського офісу.

"Таким чином, призупинення співпраці USAID з НАЗК не є свідченням зміни політики США щодо України та відмови у підтримці проектів в нашій державі", - резюмувала Фріз.

Вона висловила переконання, що у випадку позитивних результатів аудиту співпраця буде продовжена, оскільки "така перевірка буде гарним сигналом і для України, як свідчення ефективного використання фінансової допомоги її урядовими структурами".

Раніше член НАЗК Руслан Рябошапка написав у Facebook, що USAID припинив співпрацю з відомством нібито через закон, що зобов'язує представників громадських організацій заповнювати електронні декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-