Парубій: Обстріл Генконсульства Польщі - це провокація ворога

Парубій: Обстріл Генконсульства Польщі - це провокація ворога

Укрінформ
Обстріл Генерального консульства Польщі у Луцьку - це провокація ворога, яка покликана розсварити наші народи.

Таку думку висловив Голова Верховної Ради Андрій Парубій у Facebook.

"Я щойно повернувся з Варшави, де брав участь у VIII сесії Міжпарламенської асамблеї України, Польщі та Литви. Ми активізували міжнародну співпрацю по лінії Балто-Чорноморського союзу. Ми протистоїмо російському агресору пліч-о-пліч з нашими польськими друзями... Ворог бачить і знає, що коли ми разом - ми перемагаємо. Він боїться нашого союзу", - наголосив він.

Керівник українського парламенту закликав правоохоронні органи невідкладно розслідувати обставини цього інциденту та покарати нападників. 

"Закликаю також негайно посилити охорону дипломатичних установ по всій території України", - заявив спікер.

За його словами, очевидно, що ворог своїми дрібними провокаціями намагатиметься зруйнувати міжнародну антипутінську коаліцію держав вільного світу.

Парубій нагадав, що під час візиту до Варшави вони з керівниками парламентів Польщі та Литви запланували здійснити спільні візити у Вашингтон і Брюссель з вимогою продовження санкцій проти РФ та більш активної підтримки України. Було також підписано спільну заяву, у якій, зокрема, Польща і Литва закликають ЄС та США підтримати Україну інвестиціями, на кшталт “плану Маршалла”.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв унаслідок вибуху немає. На місці працюють слідчо-оперативні групи СБУ та поліції. Слідство розглядає декілька версій інциденту, в тому числі й терористичний акт. В СБУ заявили, що ця провокація вигідна лише Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-