Україна оскаржить рішення суду Лондона щодо

Україна оскаржить рішення суду Лондона щодо "боргу Януковича"

Укрінформ
Міністерство фінансів отримало рішення Лондонського суду щодо так званого російського боргу на 3 млрд дол., яке не визнає обгрунтованість позиції та аргументів України у цій справі.

Про це на брифінгу заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щойно отримали рішення англійського суду щодо так званого російського боргу, яке не визнає обгрунтованість позиції та аргументів України у цій справі", - сказав Данилюк.

Він зазначив, що українська сторона з повагою ставиться до цього рішення, "але обгрунтовано вважаємо, що таке рішення не враховує об'єктивні наявні факти економічної та воєнної агресії проти України та її народу, які Росія безперервно вчиняє з 2014, попри визнання міжнародною спільнотою незаконності таких дій".

Данилюк зауважив, що сьогоднішнє рішення є першим етапом.

"Україна отримала дозвіл судді на апеляцію. За проханням українських юристів суд також погодився заморозити сьогоднішнє рішення до наступного засідання суду, яке відбудеться не раніше кінця квітня. На наступних етапах процесу Україна продовжить послідовно обстоювати свою позицію та захищати державні інтереси", - підкреслив міністр.

Як відомо, у січні Високий суд Лондона розпочав розгляд спору між Росією та Україною про євробонди на $3 мільярди, що були видані наприкінці 2013 року за президентства Віктора Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-