Луценко розповів, як конфіскувати все майно Януковича

Луценко розповів, як конфіскувати все майно Януковича

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко розраховує на те, що судовий вирок у справі екс-президента Віктора Януковича буде винесено до кінця серпня.

Про це він заявив у ексклюзивному інтерв’ю кореспондентові Укрінформу, перебуваючи з візитом у Берліні.

“З огляду на невелику кількість обсягу доказів – 25 томів та близько 50 свідків – ми зможемо ще цього року, сподіваюся, до Дня Незалежності, отримати судовий вирок”, - сказав Луценко.

Він поінформував, що Апеляційний суд Києва призначив слухання справи в Оболонському райсуді столиці. 

“Якщо він (судовий вирок — ред.) підтвердить державну зраду Януковича, це означатиме не лише його засудження, але й конфіскацію всього його майна та майна пов’язаних із ним осіб на території України”, - підкреслив генпрокурор. За його оцінками, йдеться про “мільярди доларів”. Це, говорить Луценко, відповідь тим, хто питає навіщо заочно засуджувати. 

Не пізніше травня, за словами очільника Генпрокуратури, планується передати в суд справу по Олександру Клименку, колишньому міністру доходів і зборів, по першому звинуваченню - у розкраданні 3 млрд. 

Далі, за словами Луценка, - справа олігарха Сергія Курченка та “інших діячів – наших громадян, які ховаються на території Росії”. 

“Також будемо вести справи проти міністра оборони РФ та групи генералів, які підозрюються у скоєнні воєнних злочинів проти миру та людяності. Також проти зрадників, які знаходяться на території окупованого Криму та зламали свою присягу перед Українською державою. Це окремий напрям нашої роботи. Думаю, що він є не лише моральною відповіддю на злочини, але й принесе матеріальні здобутки у вигляді конфіскації майна засуджених”, -додав генпрокурор України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-