У РНБО розповіли про два завдання реформи сектора безпеки

У РНБО розповіли про два завдання реформи сектора безпеки

Укрінформ
Сектор безпеки в Україні потрібно реформувати таким чином, щоб він міг відповідати на сучасні виклики.

Про це заявив заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Олександр Литвиненко на міжнародній безпековій конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Реформи сектору безпеки мають два завдання: орієнтування на виклики сучасності, а саме відповідь на зовнішню агресію, та переорієнтація на захист громадян та інтереси суспільства, а не захист режиму, як це було при Радянському Союзі", - сказав Литвиненко. 

За його словами, Україна вже багато зробила в галузі реформування сектору безпеки за допомогою західних партнерів. 

"Зараз спільно з консультативною місією ЄС та офісом реформ НАТО ми підготували проект закону про національну безпеку, який має стати підвалинами у реформуванні. Проект закону опрацьовано і передано до Адміністрації Президента", - сказав заступник секретаря РНБО. 

Він додав, що Президент пообіцяв уже найближчим часом підписати концепцію про реформування СБУ.

Це вже сьома міжнародна конференція, організована DCAF (Женевським центром демократичного контролю над збройними силами). Протягом двох днів її роботи учасники, серед яких представники силових відомств, урядових та неурядових організацій, планують обговорити виклики та перебіг реформ у секторі цивільної безпеки в Україні.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-