МН17: Луценко у Брюсселі обговорив покарання винних

МН17: Луценко у Брюсселі обговорив покарання винних

Укрінформ
Генпрокурор України Юрій Луценко у Бельгії під час зустрічі з Федеральним прокурором Королівства Федеріком Ван Леу та керівниками окремих підрозділів ЄК обговорив питання кримінального переслідування винних у збитті МН17.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган.

"З бельгійською стороною обговорено окремі питання двосторонньої співпраці, зокрема кримінального переслідування осіб, винних у збитті пасажирського літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній, та висловились щодо неприпустимості терористичних атак на цивільне населення", - написала вона.

За словами Сарган, генпрокурор висловився за необхідність розширення контактів між представниками відомств із метою обміну професійним досвідом та підвищення ефективності двосторонньої співпраці у кримінальному провадженні.

"Укладена у 2015 році угода про співробітництво між Генеральною прокуратурою України та Федеральною прокуратурою Королівства Бельгія у боротьбі з кіберзлочинністю, організованою злочинністю, корупцією і тероризмом стала важливим кроком на шляху поглиблення взаємодії між нашими відомствами у сфері протидії транскордонній злочинності", – зазначив Луценко.

Під час зустрічі з генеральним директором Генерального директорату Європейської комісії з питань сусідства та розширення Крістіаном Даніельсоном та керівником групи підтримки України в Європейській комісії Петером Вагнером обговорено реформи у Генпрокуратурі та результати роботи прокуратури у боротьбі з організованою злочинністю і корупцією.

Представники Європейської комісії запевнили українську сторону у подальшій підтримці процесу приведення діяльності правоохоронних органів України у відповідність до кращих міжнародних практик, повідомила прес-секретар генерального прокурора України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-