Канадська військова місія в Україні надсилає сигнал стримування Росії – Міноборони

Канадська військова місія в Україні надсилає сигнал стримування Росії – Міноборони

Укрінформ
Продовження канадської військової тренувальної місії в Україні UNIFIER до 2019 року служить стримуючим фактором для російської агресії.

Про це йдеться у статті міністрів оборони та закордонних справ Канади Харджита Саджана та Христі Фріланд.

«Поновивши цю місію, ми не лише продовжили розбудовувати міцні економічні, соціальні, військові та культурні зв'язки між Канадою та Україною, а й публічно надіслали знак стримування Росії», - йдеться у матеріалі.

Міністри наголошують, що пишаються провідною роллю Канади у зусиллях світу із підтримки українців. «Канада пишається тим, що продовжує перебувати на передовій підтримки міжнародною спільнотою народу України, який прагне до безпеки, суверенітету та стабільності. <…> Ми стоїмо пліч-о-пліч з українцями зараз і робитимемо це в майбутньому», - стверджують автори.

У статті наголошується, що Канада надсилає Росії сигнал стримування не лише за допомогою UNIFIER, а й здійсненням авіапатрулювання у Румунії, розміщенням бойового фрегата у Чорному морі та формуванням ударної групи в Латвії. «Канада та Україна мають унікальний зв'язок. Канада рішуче налаштована підтримувати народ України на його шляху до більш безпечної, стабільної та процвітаючої держави», - підсумовують урядовці.

Нагадаємо: на початку місяця уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року, продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводили заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. При цьому у Оттаві проігнорували запит України на передачу летального оборонного озброєння та даних супутникової розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-