СБУ реформують за стандартами НАТО – Президент

СБУ реформують за стандартами НАТО – Президент

Укрінформ
РНБО України незабаром розгляне концепцію реформування СБУ з використанням досвіду найкращих практик країн-членів НАТО.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди 25-річчя Служби безпеки України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Незабаром Рада національної безпеки і оборони розгляне концепцію реформування Служби безпеки з використанням досвіду найкращих практик країн-членів НАТО", – сказав Порошенко.

За його словами, актуальності набуває і питання підвищення прозорості діяльності СБУ та зміцнення довіри до Служби з боку українського  народу, довіри як до державного інституту. "Треба вчитися працювати в умовах посилення цивільного контролю за діяльністю СБУ", -  сказав він

При цьому Порошенко наголосив, що СБУ, згідно з соціологічними опитуваннями, "належить до кола тих державних інституцій, які користуються  вищою довірою у порівнянні з багатьма іншими державними структурами".

Президент зазначив, що в рамках реформування окремі функції СБУ, "невластиві класичним спецслужбам", поступово будуть передані іншим правоохоронним органам.

Зокрема, до компетенції Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань і Національної поліції України перейдуть розслідування “деяких службових злочинів і злочинів, скоєних організованими злочинними організаціями”.

При цьому, глава держави наголосив, що СБУ залишиться основним контррозвідувальним відомством України.

"І ця складова служби має бути піднята на порядки вище, як того вимагають реальні зовнішні загрози України, зокрема, активізація антиукраїнської діяльності російських спецслужб, що наочно проявилася останніми днями. Все видно по почерку. Луб’янка з часів Сталіна та Берії накопичила  досвід політичних вбивств ворогів режиму, які опинилися за кордоном. Найсвіжіші приклади трапилися у Лондоні, не далі як минулого  десятиліття, вбивством Литвиненка", -  зазначив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-