В Білорусі заявили про затримання 26

В Білорусі заявили про затримання 26 "бойовиків" з атрибутикою "Азову"

Фото, відео
Укрінформ
У Комітеті державної безпеки Білорусі повідомили про затримання активістів "Білого легіону", а також "Молодого фронту", у яких нібито виявили атрибутику "УНА-УНСО" і батальйону "Азов".

Про це повідомляє БЕЛТА.

Повідомляється, що КДБ Білорусі були затримані активісти "Білого легіону" на чолі з Мирославом Лозовським, а також "Молодого фронту" на чолі з Дмитром Дашкевичем - всього 26 осіб.

"Проведено 29 обшуків за місцями їх проживання, перебування та зберігання предметів і документів. Вилучено автомат Калашникова, 3 карабіна, 2 пістолети, набої, гранати, кийки, метальні ножі і сокири, предмети і речовини для виготовлення саморобних вибухових пристроїв, військова форма, бронежилети, каски, медичні аптечки натовського зразка, різна атрибутика батальйону "Азов", "тактичної групи Білорусь", УНА-УНСО, а також посібники по веденню бойових дій в місті", - йдеться в повідомленні.

Стосовно затриманих КДБ Білорусі відкрило кримінальну справу за звинуваченням у підготовці до участі в масових заворушеннях.

У спецслужбі також заявили, що затримані нібито планували використовувати зброю під час вуличних акцій 25 березня. Крім того в КДБ зазначили, що до Білорусі нібито планували прибути "бойовики з України".

Як раніше повідомляло агентство, МЗС назвало провокаційною заяву Лукашенка про підготовку бойовиків в Україні. Він, зокрема, заявив про затримання кількох десятків бойовиків, які начебто готували провокації зі зброєю. За словами Лукашенка, частина таборів, у яких нібито тренувалися бойовики, знаходилась в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-