Джапарова прокоментувала заборону Самойловій на в’їзд до України

Джапарова прокоментувала заборону Самойловій на в’їзд до України

Укрінформ
Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова пояснила, чому вважає законним і справедливим рішення про заборону російській учасниці пісенного конкурсу «Євробачення» в’їзду в Україну.

Про це Джапарова розповіла у коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі. 

«Вони спочатку їдуть в Крим, на окуповану територію. А далі думають, що можуть спокійно подорожувати будь-куди в Україну і дивуються, чому їм заборонено цей в’їзд. Це неповага до України. Чому ми мусимо поважати тих, хто не поважає наші закони? Це момент симетричної відповіді», - зазначила перший заступник міністра інформполітики.

Водночас Джапарова висловила особисту, неофіційну думку про те, що Росія взагалі не повинна брати участь у пісенному конкурсі.

Вона наголосила, що пропаганда Кремля активно використовує у своїх цілях російських діячів культури та мистецтва.

«Дівчина-інвалід каже, що це смішно, що її не пускають до України. Але, що смішного у тому, що сьогодні в Україні війна, тисячі людей загинули, десятки тисяч поранені», - зауважила Джапарова.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ заборонила російській співачці Юлії Самойловій на три роки в’їжджати на територію України за незаконне відвідування тимчасово окупованої території Криму у 2015 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-