Клімкін розповів, чому Порошенко і Трамп досі не зустрілися

Клімкін розповів, чому Порошенко і Трамп досі не зустрілися

Укрінформ
Зустріч президента України Петра Порошенка і президента США Дональда Трампа знаходиться у стані серйозної підготовки.

Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін в інтерв'ю LIGA.net.

Відповідаючи на запитання, чому анонсований вже досить давно візит президента відкладається, міністр відповів: "Ні, він не відкладається. Просто має бути зміст і логіка домовленостей. Крім того, з ряду питань американська адміністрація знаходиться в стані формування. А те, що відбувається сьогодні заслуговує не поверхневого підходу, а дуже педантичного і глибокого розгляду. Тому цю зустріч треба добре підготувати".

Міністр нагадав про свій візит до США, в рамках якого відбулися зустрічі в Держдепі і РНБ. Він зазначив, що в ключових відомствах ще не всі призначення здійснені.

"Коли ми всі будемо готові - будемо працювати над деталями особистої зустрічі двох президентів", - сказав Клімкін.

Крім того, глава МЗС відзначив, що президент вже двічі говорив з Трампом по телефону. Перша розмова президента був одночасно вітальною і змістовною. Але друга розмова була справді глибокою за змістом.

"Трамп був підготовлений. Він не якісь тези зачитував, які йому підготували помічники. Це була жива розмова, він дуже багато питав, уважно слухав. Це було важливо", - зазначив Клімкін.

Також, за його словами, була зустріч з віце-президентом США.

"Ми дійсно на дуже серйозному детальному рівні поговорили. Тобто, я вважаю, що питання не в формальною датою. Зараз ми всі підходимо до можливості провести зустріч з максимально глибоким змістом і реальною віддачею", - резюмував міністр закордонних справ України.

Нагадаємо: Рада звернулася до США з проханням надати Україні статус основного союзника поза межами НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-