У МЗС здивовані закликом віце-прем'єра Угорщини до автономій у сусідніх країнах

У МЗС здивовані закликом віце-прем'єра Угорщини до автономій у сусідніх країнах

Заява
Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України з подивом сприйняли публічні заклики віце-прем'єр-міністра Угорщини Жолта Шем'єна до створення автономій угорської меншини в сусідніх країнах і сподіваються, що вони не відображають офіційну позицію Будапешта.

Про це йдеться у заяві МЗС.

"З подивом сприйняли публічні заклики віце-прем’єр-міністра Угорщини Жолта Шем’єна до створення автономій угорської меншини в сусідніх країнах... Ми розраховуємо, що позиція стосовно поваги до територіальної цілісності, суверенітету і Конституції нашої держави й надалі залишатиметься в основі наших добросусідських відносин. Будь-які спекуляції на цю тему не відповідають інтересам наших двох країн і народів та, сподіваємося, не відображають офіційну позицію Будапешта", - йдеться у повідомленні.

У МЗС зазначили, що Україна і Угорщина мають разом протистояти спробам використання питання забезпечення прав нацменшин, у тому числі тлумачення слів Шем’єна, як це вже неодноразово було зроблено російським агресором, для нагнітання атмосфери недовіри і нерозуміння.

"Адже завдяки багаторічним зусиллям української влади та угорської громади рівень забезпечення культурних, релігійних та освітніх потреб етнічних угорців в Україні є у багатьох сенсах прикладом для інших країн регіону", - резюмували у зовнішньополітичному відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-