Україна виконала всі рекомендації GRECO у протидії політичній корупції - НАЗК

Україна виконала всі рекомендації GRECO у протидії політичній корупції - НАЗК

Укрінформ
Під час третього раунду оцінювання виконання рекомендацій Групи держав РЄ проти корупції GRECO Україна була визнана єдиною державою, яка не має невиконаних рекомендацій в частині протидії політичній корупції.

Про це у Фейсбуці повідомила голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак з посиланням на члена делегації при GRECO керівника Департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції Олександра Писаренка.

"Пленарне засідання розглядало стан виконання міжнародних зобов’язань у сфері антикорупційної політики. Зокрема виконання 16 рекомендацій GRECO в частині протидії політичної корупції. Оцінюючи стан виконання кожної окремої рекомендації, що були надані Україні, було визнано виконання нашою державою 11 рекомендацій GRECO в повній мірі. Виконання ще 5 рекомендацій визнано частковим. Не можна не акцентувати увагу на тому, що Україна була визнана єдиною державою, яка наразі не має невиконаних рекомендацій GRECO", - написала Корчак.

Вона додала, що основними рекомендаціями GRECO на майбутнє були необхідність обрання п’ятого члена НАЗК, ймовірність самостійного накладення санкцій Національним агентством на порушників в сфері політичної корупції та поглиблення взаємодії НАЗК та Центральної виборчої комісії.

"З гордістю можна сказати, що це - доказ успішної діяльності Національного агентства, зокрема, Департаменту з питань запобігання політичній корупції", - підкреслила Корчак.

GRECO (англ. The Group of States against Corruption - "Група держав проти корупції") - орган Ради Європи з антикорупційного моніторингу. Утворений 1 травня 1999 року як об'єднання 17 держав - членів Ради Європи. Нині об'єднує 49 держав-учасниць (крім членів РЄ, також США та Білорусь). Починаючи з серпня 2010 р. всі члени РЄ є також членами GRECO.

Головна мета організації - допомога країнам-учасницям у боротьбі з корупцією.

GRECO встановлює антикорупційні стандарти до діяльності держави та контролює відповідність практики цим стандартам. Допомагає виявити недоліки в національній антикорупційній діяльності та пропонує необхідні законодавчі, інституційні чи оперативні заходи, надає майданчик для обміну найкращими рішеннями в галузі викриття й запобігання корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-