Цимбалюк розповів подробиці свого затримання у Москві

Цимбалюк розповів подробиці свого затримання у Москві

Укрінформ
Журналіст "УНІАН" Роман Цимбалюк розповів подробиці свого затримання у Москві.

Це він зробив від час "Вечірнього прайму" на телеканалі "112 Україна".

"Все гаразд. Принаймні, станом на цю хвилину. Сьогодні, виконуючи наше редакційне завдання, відправилися до Московського держуніверситету записувати інтерв’ю з аспірантом Захаром. Це той сміливець, який вивісив 18 березня з одного з вікон Московського держуніверситету український прапор. Він у такий цікавий спосіб намагався протестувати проти поганих умов проживання в гуртожитку. Ми його знайшли, записали з ним дуже цікаве інтерв’ю... Але, коли я попросив його показати нам прапор, який він вивішував, то після цього до нас підійшов поліцейський, почали перевіряти документи, почали казати, начебто ми тут проводимо несанкціонований мітинг, вигукуємо якісь гасла. Акредитації МЗС їм стало недостатньо, приїхав якийсь оперуповноважений, який теж дуже багато розпитував, чим ми займаємося", – сказав Цимбалюк.

"В кінцевому випадку нас забрали у відділок. Причину не пояснили, але сказали, щоб проаналізувати наші матеріали, це не можна зробити на місці, і забрали, власне, у відділок поліції. Там ми провели три години. Після всіх цих формальностей нас відпустили. В тому числі Захара – нашого героя. Ми зараз працюємо", - розповів Роман.

За словами журналіста, російські правоохоронці не застосовували силу проти затриманих.

"Все в порядку, ніхто нас і пальцем не чіпав", – зазначив Цимбалюк.

Нагадаємо: 21 березня в Москві затримали українського журналіста, кореспондента "УНІАН" Романа Цимбалюка. Як повідомив сам Цимбалюк, його затримали після того, як він записав інтерв'ю з аспірантом історичного факультету МДУ Захаром Сарапуловим 18 березня, який в день анексії Криму вивісив прапор України.

Слідом за цим надійшла інформація про те, що Цимбалюк в Москві відмовився давати пояснення в поліції і також заявляє про безпідставність свого затримання.

Через деякий час поліція відпустила затриманого журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-