У Мін'юсті  стверджують, що визнання Росією

У Мін'юсті стверджують, що визнання Росією "паспортів" ОРДЛО базується на брехні

Укрінформ
Визнання Російською Федерацією так званих "паспортів" "ДНР" та "ЛНР" базується на неправді.

Про це заступник міністра юстиції України Сергій Петухов написав на своїй сторінці в Facebook.

«У поясненні причин визнання «паспортів» міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров зазначив, що це викликано неможливістю отримати документи, що посвідчують особу, підтверджують факт народження, що кілька мільйонів людей відрізані від системи запису актів цивільного стану. Це очевидна неправда», - зазначив Петухов.

Він повідомив, що лише за останній рік, з 21 лютого 2016 року до 28 лютого 2017 року Міністерство юстиції України видало 8958 свідоцтв про народження дітям, що народилися на окупованій частині Донбасу.

«Більшість людей отримують ці документи за 1-2 дні. Ця цифра була би на порядок більшою, якби Росія не створювала постійну небезпеку для життя під час перетину лінії розмежування та не проводила інформаційну блокаду на окупованій території», -  зауважив заступник міністра юстиції.

Ще простішою, зазначає Петухов, є процедура реєстрації шлюбу.

«Спеціально для окупованих територій ми ввели послугу «Шлюб за добу». Молодята мають лише один раз виїхати на контрольовану територію з паспортами та ідентифікаційними кодами та можуть у той же день отримати свідоцтво про шлюб», -  написав Петухов, підкреслюючи, що Мін'юст «зробив усе можливе для того, щоби доступ до офіційних українських документів був простим та комфортним для наших громадян на окупованих територіях».

"Замість того, щоби виконувати Мінські угоди і дотримуватися перемир'я на Донбасі, Росія продовжує щоденно обстрілювати мирне населення, а потім цинічно використовує неможливість перетину лінії розмежування як підставу для визнання незаконних папірців», -  підкреслив заступник міністра юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-