Будівельна галузь України у 2017 році продемонструвала 17% зростання - Президент

Будівельна галузь України у 2017 році продемонструвала 17% зростання - Президент

Укрінформ
Будівельна галузь України продемонструвала 17-відсоткове зростання у минулому році.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час п’ятого засідання Ради регіонального розвитку у понеділок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Надію на краще вселяють і такі показники, як зростання прискореними темпами в гуртовій торгівлі та в будівництві. Понад 17% за минулий рік означає, що ця галузь, будівництво, потягне за собою суміжні, а головне, що інвестори вже відчувають майбутній попит на офісні та житлові приміщення”, - сказав Президент.

Згідно з результатами останнього квартального опитування “Ділові очікування підприємств”, топ-менеджери протягом найближчих дванадцяти місяців прогнозують збільшення обсягів виробництва товарів і послуг, уповільнення темпів зростання цін, ослаблення девальваційних процесів і збільшення попиту на кредити, додав Порошенко.

“Хочу нагадати, що облікова ставка НБУ в березні 2015 року сягала 30%, а тепер вже 14%. Це ще забагато для нормального кредитування економіки, але тенденція – обнадійлива”, -  заявив він.

Президент також вказав на те, що кадрові агенції повідомляють про розширення кількості вакансій, тобто робочих місць, водночас збільшується заробітна плата, яка пропонується на ці вакансії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-