Нардеп назвала чотири наслідки

Нардеп назвала чотири наслідки "блокади" на Донбасі

Укрінформ
Народний депутат із фракції БПП Ірина Луценко зауважила, що фракція "Самопоміч" та інші народні депутати, які підтримували блокаду торгівлі з ОРДЛО, мають нести відповідальність за її наслідки.

Про це вона сказала під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу підкреслити, що політична відповідальність за всі наслідки блокади мусять нести організатори, в першу чергу політики. Відповідальними є "Самопоміч", чиї депутати організовували блокаду, всі політичні сили, які їх підтримували, в тому числі з всякими парасюками. Наслідки є вкрай негативні. Їх чотири. Наслідок перший - НКРЕ оголосило замість зниження тарифів на електроенергію на 5,8 відсотка підвищення їх на 1 відсоток, враховуючи те, що вугілля тепер треба буде завозити з африканського континенту. За підвищення цін на електроенергію треба подякувати "Самопомочі", яка на сьогодні чесно має взяти відповідальність за це рішення на себе", - сказала Луценко.

Вона додала, що другим наслідком блокади є те, що Міжнародний валютний фонд переніс виділення траншу для України для того, щоб прорахувати, які наслідки для економіки буде мати блокада, яка відбувається на сході України.

"Наслідок третій - якщо ця ситуація буде продовжуватися, то Національний банк України змушений буде гасити курс гривні. За це також треба подякувати "Самопомочі", представникам інших фракцій, всяким парасюкам. Наслідок четвертий - на сьогоднішній день є повідомлення про те, що працівникам, які залишилися на окупованій території, бойовики вже надають для заповнення анкети "18+". Це в першу чергу чоловіки, і ставлять всіх в примусовому порядку на військовий облік. Якщо там не буде роботи, якщо закриються ті підприємства, то 40 тисяч бойовиків можуть поповнитися новими кадрами. Це загроза в першу чергу тим хлопцям, які стоять на сході країни", - сказала Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-