Секретар антикорупційного комітету Ради каже, що сьогоднішнє засідання – нелегітимне

Секретар антикорупційного комітету Ради каже, що сьогоднішнє засідання – нелегітимне

Укрінформ
Секретар Комітету ВР з питань протидії і запобіганню корупції Дмитро Добродомов заявляє про нелегітимність засідання деяких його членів у четвер у перерві пленарного засідання.

Про це він заявив у коментарі Укрінформу.

"У нас що, сьогодні було засідання комітету?... Засідання, згідно з поданою заявою від членів комітету, згідно з Регламентом комітету, призначається протягом 24 годин. Воно призначене на завтра на другу годину... А який комітет сьогодні відбувся? 13 членам комітету ніхто не забороняє зустрічатися разом. А що вони там говорять, що вони приймають, мене це мало цікавить, тому що легітимність цього рішення нульова", - сказав він.

На цьому так званому засіданні перший заступник голови комітету Юрій Савчук зазначив, що, "згідно з процедурою, у нас відбувається абсолютно легітимне зібрання комітету", і поставив на голосування пропозицію внести до сесійної зали на обговорення кандидатури Найджела Брауна і Роберта Сторча на посаду члена комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки НАБУ.

"За" проголосували 12 депутатів, 1 утримався.

У засіданні також брали участь, зокрема, депутати від "БПП" Тетяна Ричкова, Андрій Немировський, депутат від "Опозиційного блоку" Сергій Дунаєв та депутат від "Народного фронту" Юрій Тимошенко.

Після цього засідання Світлана Заліщук, зокрема, зазначила, що не уявляє, як ухвалене у такий спосіб рішення буде виноситися головою парламенту на голосування.

Голова Комітету Єгор Соболєв вже заявив про нелегітимність цього рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-