Сценарій блокади Донбасу писався не в Україні - Порошенко

Сценарій блокади Донбасу писався не в Україні - Порошенко

Укрінформ
Організатори так званої блокади Донбасу, сценарій якої писався не в Україні, потрібна дестабілізація внутрішньополітичної ситуації в нашій країні.

Про це заявив Президент Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам, повідомляє прес-служба глави держави.

"Вони вийшли з переговорів, бо переговорів їм не потрібно. Потрібен піар, потрібен конфлікт, потрібна дестабілізація внутрішньополітичної ситуації в Україні. І це ще один доказ того, що сценарій цього писався не в Україні. І щирі, відкриті, прозорі почуття добровольців, всіх, хто щиро підтримував ці дії, були просто використані", - сказав Президент, коментуючи переговори між главою уряду та учасниками і організатором блокади.

Порошенко нагадав, що ще до початку так званої блокади було запроваджено спеціальний порядок переміщення товарів через лінію розмежування. Уряд запропонував відкритий діалог суспільству у питанні обмеження або припинення переміщення окремих видів товарів через лінію перетину, а також пропонував спільний контроль за цим переміщенням.

За його словами, до такого контролю були запрошені і активісти, у тому числі й учасники так званої блокади та її організатори. Однак, пропозиція Прем’єр-міністра не знайшла підтримки.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Рада національної безпеки й оборони України ухвалила рішення тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні збройного конфлікту на Донбасі. 

Президент України Петро Порошенко заявив, що винятком мають бути лише гуманітарні вантажі українських і міжнародних гуманітарних організацій, ООН, Міжнародного Комітету Червоного Хреста. 

Уряд має невідкладно розробити і запровадити план заходів із забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України, проаналізувати негативний вплив на економіку та бюджет країни від тимчасового припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення та вжити заходів щодо його мінімізації.

Нагадаємо, від січня активісти, серед яких депутати Верховної Ради та люди, що називають себе ветеранами АТО, блокують деякі ділянки залізниці з вимогою припинити торгівлю з окупованими районами Донбасу. 

13 березня співробітники Служби безпеки України в зоні проведення АТО під час контрдиверсійні заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівка і Курдюмівка затримали 43 особи зі зброєю. У поліції Донецької області заявляли, що всіх затриманих "блокувальників" відпустили, жоден з них не мав тілесних ушкоджень.

У низці регіонів України відбулися акції протесту на підтримку "торгової блокади".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-