Кремль посилено ліпить з України

Кремль посилено ліпить з України "державу-терориста" - Тимчук

Укрінформ
Кремлівська пропаганда вже майже рік посилено розкручує фейк про Україну як "державу-терориста".

Про це заявив народний депутат, керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Тиск на Україну через заручників в аспекті гібридного протистояння".

"Десь з початку 2016 року ситуація трохи змінилася. Після побудови вже централізованої системи управління, побудови 1 АК ("ДНР") і 2 АК ("ЛНР"), коли там почали працювати активно російські офіцери у якості "радників" та командирів, починаючи від ланки рота-батальйон і вище аж до штабів армійських корпусів, у цей час Росія почала ліпити імідж "Л/ДНР" як якихось квазідержавних  утворень, які нібито поважають міжнародне право, на противагу Україні, яка є "державою-терористом", - сказав він.

За словами Тимчука, саме в рамках цієї політики сформовані росіянами "спецслужби" "Л/ДНР" оголосили і полювання за міфічною української ДРГ.

"З останніх повідомлень, які "Інформаційний спротив" отримує з окупованих територій - в "ЛНР" вже і відверті кримінальні елементи приписують до якихось диверсантів, що вони нібито є агентами СБУ. Крім того, вже майже рік "МГБ ЛНР" посилено шукає якусь міфічну ДРГ із старших офіцерів МВС України", - зазначив він.

Крім того, "спецслужби" бойовиків періодично заявляють про "терористів міжнародного класу, яких виписала звідкись СБУ", які нібито мають діяти проти "Л/ДНР".

В рамках цієї політики слід також розглядати і те, як так званий Слідчий комітет РФ клепає справи проти українських офіцерів, додав Тимчук. 

"Зараз для Путіна вкрай важливо дискредитувати Україну з фальсифікацією усіх доказів причетності України до якихось диверсій та терактів, і це виставити й перед новою адміністрацією США і перед урядами країн ЄС, щоб показати, що нібито з російського боку все гаразд, дотримується міжнародне право, а Україну не можна підтримувати", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-