"Самопоміч" звернеться в СБУ щодо силовиків, які прийшли сьогодні до Ради

Укрінформ
Фракція "Самопоміч" звернеться в СБУ щодо силовиків, які увійшли до сесійної зали Верховної Ради під час сьогоднішнього пленарного засідання.

Про це на брифінгу у парламенті заявив керівник фракції Олег Березюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні раптом, без попередження за допомогою народних депутатів у зал зайшли люди у військовій формі. Згідно з законодавством України у сесійній залі під час засідання Верховної Ради не можуть перебувати люди у військовій формі без особливого дозволу... Тому ми будемо звертатися до Служби безпеки України - розслідувати інцидент потрапляння в зал осіб у військовій формі", - сказав Березюк.

Він наголосив, що на це рішення не впливають мотиви, які спонукали силовиків прийти на сьогоднішнє засідання парламенту.

"З якими б мотивами вони не прийшли у Верховну Раду, є процедура, яка повинна бути виконана. В інший спосіб це можна трактувати як злочин, порушення законодавства", - заявив керівник фракції "Самопомочі".

Як повідомляв Укрінформ, головуюча на пленарному засіданні у середу Оксана Сироїд достроково закрила засідання після того, як депутати від "Народного фронту" стали наполягати на тому, щоб у сесійній залі виступили поліцейські - учасники інциденту під Слов'янськом за участю депутата Володимира Парасюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-