Фейки проти Турчинова

Фейки проти Турчинова "клепає" ФСБ - Радбез

Заява
Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов звернувся до Держслужби фінансового моніторингу та Національного антикорупційного бюро з проханням провести оперативну перевірку провокативних звинувачень щодо нього з боку втікачів із команди Віктора Януковича та поінформувати про її результати громадськість.

Про це повідомляє прес-служба РНБО на офіційному сайті відомства. 

У повідомленні зазначається, що «починаючи з 2014 року російські спецслужби системно працюють на дискредитацію лідерів Майдану та намагаються вигадати «численний компромат», зокрема, на Олександра Турчинова, якого російські політики відкрито називають одним із головних ворогів Кремля». 

Прес-служба РНБО повідомляє, що до останньої брудної провокації залучені екс-прокурор Ренат Кузьмін та екс-депутат Олександр Шепелев, які втекли від правосуддя України та перебувають у розшуку і переховуються на території РФ. 

Зазначається, що Шепелев, якого звинувачують в особливо тяжких злочинах, скоєних в Україні, певний час перебував у російській в'язниці і був звільнений, почавши співпрацювати з ФСБ РФ, «виконуючи будь-які брудні завдання та провокації за прямою вказівкою своїх нових господарів». 

Документи, які це підтверджують, повідомляє прес-служба РНБО, перебувають у ГПУ, і щодо цього факту відкрите окреме кримінальне провадження. 

«Те, що озвучують Шепелев і Кузьмін - є не просто брехнею, але і позбавлене будь-якого сенсу та логіки. Хочемо нагадати, що заступник Генпрокурора Р. Кузьмін за вказівкою Януковича протягом 2010-2013 років намагався сфабрикувати проти О. Турчинова низку кримінальних справ, як проти одного з лідерів опозиції того часу. Через що ГПУ часів Януковича-Кузьміна ретельно перевіряла роботу О. Турчинова на усіх державних посадах. Навіть маючи необмежену повноту влади та нехтуючи правовими засадами, команда Януковича не змогла знайти жодного протиправного факту у діях О. Турчинова, аби висунути йому звинувачення», - йдеться в повідомленні.

Зараз, зазначає прес-служба РНБО, Шепелев та Кузьмін відробляють своє право на переховування в Росії від українського правосуддя, тому з готовністю виконують вказівки спецслужб РФ, озвучуючи будь-які абсурдні нісенітниці та поливаючи брудом політиків, які мають антиросійську позицію і своєю роботою посилюють обороноздатність країни у протистоянні з агресором. 

Повідомляється, що «фейки від ФСБ спочатку подають російські ЗМІ, що чітко показує замовника, а потім цей бруд «вкидається» за гроші на українські маловідомі ресурси». 

«Великий подив викликає той факт, що відвертий фейк російської пропаганди, не підтверджений жодними доказами, окрім «свідчень» злочинців-втікачів, які працюють за програмами російських спецслужб, почав тиражувати «24 канал» та деякі інші українські ЗМІ. Серйозна і авторитетна журналістика полягає у спроможності відокремлювати реальну інформацію від фейків пропаганди країни-агресора», - зазначається у повідомленні. 

У прес-службі РНБО стверджують, що поширену фейкову інформацію про розтрату державних коштів можна легко спростувати. 

«Фінансові потоки завжди можна прослідкувати незалежно від того, скільки часу минуло з моменту транзакції. Тим більше, коли це стосується сплати за будь-яку нерухомість. Тому Секретар РНБО України О. Турчинов звертається до Державної служби фінансового моніторингу України та НАБУ з проханням провести оперативну перевірку цих провокативних заяв та поінформувати про її результати громадськість», - зазначає прес-служба відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-