Під стінами Ради проходять одразу три мітинги

Під стінами Ради проходять одразу три мітинги

Укрінформ
Під стінами Верховної ради України відбувається відразу кілька мітингів активістів ГО "Авто Євро Сила", вкладників "Банку Михайлівський" та рідних довічно засуджених.

Про це у вівторок з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кілька десятків активістів ГО "Авто Євро Сила" вимагають розгляду 15 березня законопроекту №5567 (відносно врегулювання транзиту та тимчасового возу транспортних засобів особистого користування) на засіданні комітеті з питань податкової та митної політики і винесення його на голосування до сесійної зали ВР. Паралельно уздовж проїжджої частини з обох сторін на вулиці Грушевського стоять автомобілі водіїв-активістів на іноземній реєстрації.

"Ми вимагаємо розглянути наш законопроект завтра в комітеті Южаніної і винесення його на голосування до Верховної ради", - сказав голова ГО "Авто Євро Сила" Олег Ярошенко.

Він пояснив, що акція водіїв безстрокова і вони готові стояти до кінця, поки їх не почують.

Наразі рух автотранспорту вулицею Грушевського не перекритий.

Водночас, кілька десятків активістів з прапорами "Банку Михайлівський" під стінами Верховною радою вимагають повернення своїх вкладів.

Крім того, рідні та близькі довічно засуджених вимагають прийняття законопроекту №2033а, який передбачає можливість перегляду рішення суду щодо довічно засуджених. За словами активістів законопроект вже пройшов перше читання у Верховній раді. Вони тримають плакати "Досить смертей засуджених без війни!", "Депутати, почуйте свавільно засаджених!", "Ухваліть законопроект 2033а!".

Ситуація біля Верховної Ради спокійна. Громадський порядок забезпечують підрозділи Нацполіції та Нацгвардії.

Як повідомлялося, для забезпечення безпеки та порядку під час проведення заходів з масовою участю громадян із 14 по 17 березня для несення служби у центральній частині міста будуть задіяні співробітники структурних підрозділів органів внутрішніх справ та Національної гвардії України. Загалом охорону правопорядку забезпечуватимуть понад 1400 правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-