Канадська військова місія в Україні дає сигнал Росії - Порошенко

Канадська військова місія в Україні дає сигнал Росії - Порошенко

Укрінформ
Продовження Канадою тренувальної місії для українських військових Unifier ще на два роки є твердим і рішучим сигналом агресору, що Україну не зламати жодним тиском.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму коментарі щодо ратифікації Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою, опублікованому на сайті Глави держави.

“У цьому зв’язку хотів би висловити вдячність канадській стороні за нещодавнє рішення стосовно продовження тренувальної місії для українських військових Unifier ще на два роки - до 2019-го. Це - твердий і рішучий сигнал агресору про те, що Україну не зламати жодним тиском”, - сказав він.

Президент наголосив, що весь Вільний Світ і надалі упевнено стоїть на позиціях підтримки України.

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року продовжити військову тренувальну місію Unifier в Україні. У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводили заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. Втім, їх мандат завершувався 31 березня 2017 року, тому під час візиту прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо до Києва Президент Петро Порошенко звернувся до нього із проханням продовжити термін перебування інструкторів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-