Росію треба покарати за агресію проти України – канадський політик

Росію треба покарати за агресію проти України – канадський політик

Укрінформ
Канада має допомогти України добитися покарання для Росії за її агресію та інші незаконні дії.

Про це йдеться у передвиборчій програмі кандидата на посаду глави Консервативної партії Канади Кріса Александера.

«Як лідер Консервативної партії та прем'єр-міністр Канади я використовуватиму усі дозволені міжнародним правом способи, включно із чинним позовом, який розглядає Міжнародний суд ООН, для покарання Росії за її незаконну агресію, вторгнення та окупацію частин України», - йдеться у документі.  

Александер також пообіцяв боротися за відновлення територіальної цілісності Молдови та Грузії. «Я активно відстоюватиму територіальну цілісність Молдови та Грузії і пропагуватиму ініціативи, направлені на припинення російського вторгнення у ці та інші держави, що стали мішенями путінської дестабілізації, інфільтрації та підривної діяльності», - додається у документі.

Нагадаємо: минулого тижня у Міжнародному суді ООН завершився перший етап слухань у справі за позовом України проти Росії. У Гаазі Україна обвинувачує Росію у порушенні двох міжнародних конвенцій - про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Нині суд перейшов до вироблення рішення, на що може піти від кількох тижнів до кількох місяців.

Нагадаємо, вибори лідера Консервативної партії Канади відбудуться у травні цього року. Наразі партія є другою за чисельністю у федеральному парламенті Канади та має титул офіційної опозиції. Поки що єдиного лідера серед кількох кандидатів на голову партії немає, однак Кріс Александер, який займав посад міністра громадянства та імміграції у попередньому канадському уряді, має гарні шанси на перемогу. Наступні ж федеральні парламентські вибори у Канаді, за результатами яких буде призначено прем'єр-міністра, мають відбутися восени 2019 року. кан

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-