Делегати України в ПАРЄ запросили до Києва короля Іспанії

Делегати України в ПАРЄ запросили до Києва короля Іспанії

Укрінформ
Члени української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Володимир Ар'єв та Георгій Логвинський зустрілися в Мадриді з королем Іспанії Філіппе VI та обговорили питання територіальної цілісності.

Про це повідомив голова делегації Ар'єв у Facebook.

"Зустрівся з королем Іспанії Філіппе VI. Він розуміє важливість збереження територіальної цілісності європейських держав і чекає з візитом в Іспанію Президента України. Георгій Логвинський запросив монарха в Україну. З іспанцями дуже треба активно попрацювати, адже ефект "Чим далі від РФ, тим лояльніше до неї ставлення" в Мадриді відчувається особливо гостро", - написав він.

Ар'єв також поділився враженнями від спілкування з монархом: "Король - дуже приємна і освічена людина. Намагається бути простим у спілкуванні, але все одно простим по-королівські. Пригостив королівським червоним вином Rioja, настільки смачним, що ледь втримався попросити ще бокал".

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня у Мадриді відкрилося засідання Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи. Вперше із 2014 року у засіданні взяла участь російська делегація. Її очолив депутат Держдуми Леонід Слуцький, який знаходиться в санкційному списку ЄС. Перед початком засідання представники української громади у Мадриді прийшли з мирним пікетом під будівлю Сенату та вимагали від ПАРЄ “видалити з поля” російську делегацію.

Парламентська делегація російської Держдуми прибула до Мадрида на особисте запрошення президента Парламентської асамблеї РЄ Педро Аграмунта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-