У Європарламенті попередньо схвалили безвіз для України

У Європарламенті попередньо схвалили безвіз для України

Оновлено
Укрінформ
Комітет Європарламенту із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ затвердив проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги.

Питання підтримала переважна більшість депутатів комітету (39 – "за" та 4 – "проти" та один утримався) на засіданні у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Україна виконала усі критерії, визначені з боку ЄС. І вони є важливими для подальшого стабільного розвитку країни", - заявив на засіданні комітету депутат від Польщі Міхал Боні.

Він нагадав, що на шляху до безвізу українська сторона здійснила глибокі реформи у сфері безпеки кордонів, документів, утвердження фундаментальних прав.

Польський парламентарій привітав Україну із наближенням до остаточного скасування візового режиму з ЄС та висловив упевненість, що цей процес завершиться у червні.

Далі, за процедурою, проект рішення про скасування візового режиму для України законодавчий орган ЄС остаточно проголосує на пленарному засіданні 5 квітня.

Після затвердження Радою ЄС у травні безвіз для українських громадян набуде чинності на 21 день після опублікування, що станеться у червні.

Безвізовий режим діятиме з країнами-членами Євросоюзу, за винятком Великої Британії та Ірландії.

Українські громадяни зможуть без віз перетинати зовнішні кордони ЄС за паспортами, які містять біометричні дані, та перебувати на території країн-членів до 90 днів кожні 180 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-