Латвійський суд остаточно позбавив Іванющенка можливості повернути $26 мільйонів – ГПУ

Латвійський суд остаточно позбавив Іванющенка можливості повернути $26 мільйонів – ГПУ

Укрінформ
Латвійський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції щодо спецконфіскації в екс-нардепа Юрія Іванющенка $26 млн.

Про це заявив у Фейсбуці заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

"7.03 латвійський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції щодо спеціальної конфіскації 26 млн дол США, що належать Ю.Іванющенку. Його адвокати не змогли довести законність вказаних коштів. Рішення є остаточним та оскарженню не підлягає", - написав Єнін.

Він також зазначив, що "українське слідство цього разу перебувало на постійному контакті з латвійськими компетентними структурами та сприяло конфіскації цих грошей у Латвії".

За словами заступника генпрокурора, Іванющенко остаточно втратив можливість повернути ці гроші, натомість Україна має шанси побачити їх, тільки-но відповідний вердикт щодо Іванющенка в Україні вступить у силу.

Єнін наголосив, що Генпрокуратура буде вдячна всім, хто  готовий поділитися детальною інформацією "про міфічні 5,4 млрд дол. США Іванющенка в закордонних юрисдикціях, нібито втрачених для нашої держави після нещодавнього скасування санкцій ЄС".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-