Болгарія підтримує європерспективу України - президент Радев

Болгарія підтримує європерспективу України - президент Радев

Укрінформ
Болгарія і надалі буде підтримувати реалізацію європейської перспективи України.

Про це повідомили в прес-службі президента Болгарії Румена Радева за підсумками його зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом України в Болгарії Миколою Балтажі, повідомляє власний кореспондент агентства.

«Під час зустрічі президент Радев висловився за активізацію двосторонніх відносин, збільшення торговельно-економічного обміну між двома країнами та поглиблення співробітництва у сфері енергетики. Глава держави переконаний, що криза на Сході України має бути вирішена виключно політичними засобами, закликавши сторони до дотримання Мінських угод», - йдеться в повідомленні.

Президент Болгарії висловив надію, що адміністративно-територіальна реформа в Україні, зокрема, в Одеській області, буде проводитись з урахуванням історичного характеру і збереженням статусу Болградського району в існуючих адміністративних межах.

«Болгари в Україні є «живим мостом» між нашими державами. Ми очікуємо, що при підготовці нових законів про освіту і державну мовою не будуть обмежені права болгар вчитися рідною мовою», - підсумував Радев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-