Україна в Гаазі нагадала про МН17: Невідомо, хто стане наступною жертвою

Україна в Гаазі нагадала про МН17: Невідомо, хто стане наступною жертвою

Укрінформ
Представник України у справі проти Росії у Міжнародному суді ООН Марні Чік заявила, що без введення тимчасових заходів, про які просить Україна для запобігання продовженню порушень з боку Росії, неможливо передбачити, що станеться далі і хто стане наступною жертвою.

Про це вона сказала під час слухань у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ракета "Бук", котрою було знищено рейс МН17, знаходилась на території Росії за день до атаки. Якщо Росія не моніторить свій кордон, немає нічого, що може перешкодити іншому "Буку" перетнути цей кордон завтра", - заявила Марні Чік.

За її словами, у січні 2017 року Україна звернулася до суду, оскільки через російський кордон продовжують поставлятися потоки зброї та іншої допомоги.

"Ми не знаємо, що станеться далі чи хто може бути наступною жертвою", - сказала представник України.

У зв'язку із цим вона закликала суд ввести тимчасові заходи, про які просить Україна.

Як повідомляв Укрінформ, у Міжнародному суді ООН у Гаазі почалися слухання за позовом України проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Нинішні слухання присвячені поданому Україною запиту про введення тимчасових заходів, спрямованих на запобігання продовженню порушень з боку Росії протягом розгляду справи по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-