ЄС попередньо схвалив продовження санкцій проти Януковича і Кº

ЄС попередньо схвалив продовження санкцій проти Януковича і Кº

Укрінформ
Євросоюз у четвер схвалив попереднє рішення про продовження на подальші 12 місяців персональних санкцій, накладених на екс-президента України Віктора Януковича та інших колишніх посадовців його режиму.

Про це власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі повідомили у Раді ЄС.

«Сьогодні посли країн-членів при Раді ЄС схвалили рішення про продовження санкцій проти колишніх українських посадовців, які причетні до незаконного присвоєння державних активів», - розповів співробітник агентства.

Далі, за процедурою, це рішення має остаточно затвердити без обговорення Рада ЄС. Обмежувальні заходи, дія яких формально спливає 5 березня, планується продовжити на подальші 12 місяців.

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня 2014 року ЄС запровадив санкції проти колишніх українських високопосадовців, у зв’язку із порушеними проти них кримінальними провадженнями за у підозрах у незаконному заволодінні державними активами.

Нині у санкційному списку перебувають 15 осіб.

Зокрема, це Віктор Янукович, його син Олександр Янукович, колишні прем’єр-міністри Микола Азаров і Сергій Арбузов, екс-голова адміністрації президента Андрій Клюєв, екс-генпрокурор Віктор Пшонка, екс-міністр юстиції Олена Лукаш та екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко. При цьому в списку немає екс-нардепа від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-