Україна залишається серед пріоритетів зовнішньої політики США - представники БПП

Україна залишається серед пріоритетів зовнішньої політики США - представники БПП

Укрінформ
Білий дім залишає Україну серед пріоритетів зовнішньої політики США.

На цьому наголошувалося під час зустрічей делегації фракції партії "Блок Петра Порошенка" з чиновниками найвищого рівня Білого дому, Державного департаменту, сенаторами і конгресменами США, громадськими діячами та аналітичними структурами і журналістами, повідомили Укрінформу у прес-службі БПП.

Зокрема, делегація фракції партії "БПП" провела зустріч у Білому домі, Раді Національної безпеки з в.о. старшого директора з питань Європи Еріком Чарамеллою, директором з питань Східної Європи Грегом Флегером, директором сектору Росії та Центральної Азії Стефанією Холмс та радником економічної ради при РНБ Джошем Рудольфом.

У рамках зустрічі були обговорені три головні для України питання: збереження санкцій проти РФ як єдиного мирного і цивілізованого механізму стримування агресора, чітке й послідовне виконання Мінських домовленостей та подальше впровадження інституціональних реформ.

У ході зустрічі було представлене бачення українських парламентаріїв щодо плану реформ на майбутні два роки, яке отримало підтримку американської сторони.

"Сьогодні рішення на основний блок питань знаходяться в Україні. Я впевнений, що зміцнювати підтримку нашої держави з боку головних партнерів ми не лише маємо, але й здатні реальними результатами впровадження реформ. Не той, хто здатен гучно критикувати, спроможний втілювати й творити", - наголосив народний депутат Сергій Березенко.

Депутат Павло Різаненко представив економічний блок реформ в Україні. Американська сторона визнала, що після різкого спаду економіки України, сьогодні національна економіка України демонструє зростання, що є свідченням якісного впровадження макроекономічних реформ.

Під час зустрічі були обумовлені чіткі завдання щодо подальших реформ, виконання яких дозволить Україні стверджувати, що ми є послідовними у втіленні демократичних перетворень в державі.

Крім того, повідомляється, що 27 лютого у Вашингтоні українська делегація провела зустріч із заступником помічника Державного департаменту США Бріджит Брінкс, директором офісу з питань України, Молдови і Білорусі Джорганом Ендрюзом.

Під час дискусії була обговорена низка актуальних питань щодо подальшого реформування різних секторів України, зокрема, податкова лібералізація законодавства, реформа сектора безпеки і оборони, досягнення реальних результатів у питаннях боротьби з корупцією, аграрна реформа тощо.

Сторони також мали можливість ретельно обговорити питання подальших кроків Мінського процесу, звільнення заручників, беззастережного виконання підконтрольними РФ бойовиками режиму припинення вогню, а також гуманітарний аспект, пов’язаний із внутрішньо-переміщеними особами та громадянами України, які мешкають на окупованій території і потребують допомоги.

Українська сторона порушила питання щодо наочного прикладу використання російською пропагандою політичних аутсайдерів України (Андрія Артеменка) для дискредитації відносин між США та Україною.

Американська сторона запевнила у повній підтримці України, зазначають у фракції БПП.

До складу делегації входять народні депутати України Сергій Березенко, Артур Герасимов, Ірина Фріз, Павло Різаненко та експерти Георгій Вашадзе і Сергій Таран.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-