Кремль може ліквідувати Фірташа у разі екстрадиції - експерт

Кремль може ліквідувати Фірташа у разі екстрадиції - експерт

Укрінформ
Президент центру глобалістики Стратегія XXI Михайло Гончар не виключає, що Кремль спробує знищити Дмитра Фірташа у випадку, якщо США зможе добитися екстрадиції.

Про це він сказав у ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу, відповідаючи на запитання про подальшу долю Дмитра Фірташа.

"Судячи з того, яку заставу за нього (Дмитра Фірташа - ред.) внесли з Росії - в 125 мільйонів євро, то це говорить про те, що ним дуже опікуються. І перипетії минулого тижня в судових інстанціях Відня - тому підтвердження. Робляться відчайдушні кроки змусити австрійську судову систему не допустити екстрадиції", - сказав Михайло Гончар.

На думку Гончара, "якщо екстрадиції не вдасться уникнути, то, можна не сумніватися, що наказ про його ліквідацію вже існує... Тому, що він - органічна частина системи, створеної Мордором. Екстрадиція Фірташа означає зворотній відлік часу для Путіна і Мордора".

Як повідомляв Укрінформ, суд з кримінальних справ Відня випустив із в'язниці українського мільярдера Дмитра Фірташа під заставу в сумі 125 млн євро, внесених ще у 2014 році. На це рішення суду може бути подана апеляція. Поки що прокуратура не заявила про те, чи буде вона подавати протест. На це у неї є 14 днів.

Тепер рішення про передачу США знаходиться в компетенції міністра юстиції Австрії. Він може розглядати справу протягом 60 днів з дня проведення суду, який 21 лютого назвав правомірною екстрадицію олігарха у США.

Українського бізнесмена Дмитра Фірташа затримали у вівторок, 21 лютого, після суду, і йому довелося провести майже три доби під вартою у в'язниці віденського району Йозефштадт.

 В березні 2014 року Фірташа затримали в Австрії на запит американських слідчих, але випустили під заставу в 125 мільйонів євро.

США обвинувачує бізнесмена в дачі хабара у розмірі 18,5 мільйонів доларів за ліцензію на розробку титанових родовищ в Індії поза конкурсом. Олігарху загрожує до 50 років в'язниці і конфіскація всіх активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-