Артеменко переконаний, що справу проти нього закриють

Артеменко переконаний, що справу проти нього закриють

Фото
Укрінформ
Народний депутат Андрій Артеменко після допиту у ГПУ висловив упевненість, що провадження щодо нього буде закрито.

Про це він заявив журналістам на брифінгу, повідомляє телеканал "112 Україна"

"Я переконаний, що вище політичне керівництво, керівництво ГПУ, керівництво прокуратури АР Крим вивчать і ухвалять рішення про термінове закриття цієї справи. Я давав пояснення як свідок. І більше ніяких повісток, майбутніх викликів не отримав... Їх цікавили ті складові моєї мирної ініціативи, які я сьогодні офіційно оприлюднив на першій публічній конференції, я не хвилююся і кажу правду", - заявив Артеменко.

Він відмовився від коментарів щодо обшуків у його адвоката Леоніда Сивакова, заявивши однак, що вважає це політичним тиском на себе та свого захисника.

"Зараз ми з моїм адвокатом поїдемо до нього в офіс, щоб з'ясувати, що дійсно там відбувається. Поки що я ніяких коментарів давати не можу", - сказав депутат.

Як повідомлялося, Артеменка вже допитували у прокуратурі в п'ятницю, 24 лютого.

Раніше видання The New York Times поінформувало, що Артеменко підготував план з урегулювання конфлікту на Донбасі. Він передбачає, серед іншого, проведення референдуму про здачу Росії в «оренду» на 50-100 років анексованого нею Криму в обмін на виведення російських військ з Донбасу. За даними газети, цей план був переданий екс-радникові президента США Майклу Флінну на початку лютого, за тиждень до його відставки.

Після публікації статті народний депутат був виключений зі складу фракції Радикальної партії, прокуратура АР Крим порушила стосовно нього кримінальне провадження за ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Фото: sps.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-