Дату зустрічі Порошенка з Трампом поки не визначили - Клімкін

Дату зустрічі Порошенка з Трампом поки не визначили - Клімкін

Укрінформ
Наразі обговорюються конкретна дата та параметри майбутньої зустрічі Президента України Петра Порошенка з новим Президентом США Дональдом Трампом.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю ZN.UA.

"Ми зараз обговорюємо різні опції. Наразі більше сказати не можу, аби свідомо, так би мовити, не тримати інтригу", - заявив він у відповідь на запитання про те, чи можна сьогодні говорити про конкретну дату зустрічі між українським і американським лідерами.

Керівник МЗС розповів, що його відомство також підбирає дати зустрічі з новим держсекретарем США Рексом Тіллерсоном та іншими представниками адміністрації Трампа.

"Ми зараз підбираємо дату, коли можна було б найімовірніше зустрітися відразу і з Тіллерсоном, і з новопризначеним радником з національної безпеки Макмастером, і з новим міністром оборони Меттісом, оскільки існує багато аспектів, які необхідно обговорювати з різними членами нової американської адміністрації", - відзначив він.

У МЗС також готують зустрічі українських представників з главою Держдепу США, главою Пентагону, а також радником Трампа з національної безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, у січні посол України в США Валерій Чалий заявляв, що перша зустріч Президента України Петра Порошенка і Президента США Дональда Трампа може відбутися в 20 числах лютого під час візиту глави української держави у Вашингтон. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-