Україна та Угорщина обговорили розбудову прикордонної інфраструктури

Україна та Угорщина обговорили розбудову прикордонної інфраструктури

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон і міністр національного розвитку Угорщини Міклош Шестак обговорили питання співпраці у розбудові прикордонної інфраструктури на українсько-угорському кордоні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Сьогодні відбулася зустріч віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона і міністра національного розвитку Угорщини Міклоша Шестака. Сторони обговорили питання розбудови прикордонної інфраструктури, прикордонного співробітництва та співпраці у митній сфері", - йдеться у повідомленні.

Володимир Кістіон поінформував угорську сторону про результати роботи українського уряду у реалізації вказаних питань.

"За результатами офіційного візиту Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана до Угорщини у листопаді 2016 року за дорученням Глави уряду, під моїм керівництвом було сформовано робочу групу для забезпечення координації та контролю виконання досягнутих домовленостей. Впевнений, що низка підписаних у ході візиту двосторонніх документів надає реальні можливості реалізувати спільні інфраструктурні проекти між Україною та Угорщиною", - наголосив Кістіон, додавши, що в рамках робочої групи було розроблено плани для реалізації домовленостей.

Він також заявив, що вже підготовлено і схвалено на засіданні уряду два законопроекти "Про ратифікацію Рамкового договору між урядом України та урядом Угорщини про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги" та "Про  внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік", які незабаром будуть внесені до Верховної Ради України.

Крім того, сторони обговорили перспективи співпраці у інших сферах, зокрема у залізничній та авіаційній галузях.

Як повідомлялося, 24-25 листопада 2016 року прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав з офіційним візитом Угорщину. У ході візиту були підписані: "Протокол про наміри щодо всебічного розвитку пунктів пропуску та інфраструктури на державному кордоні між Україною та Угорщиною" та "Рамковий договір між Урядом України та Урядом Угорщини про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги".

За результатами візиту прем’єр-міністр України доручив сформувати українську частину робочої групи з реалізації досягнутих у ході візиту домовленостей у сфері розбудови прикордонної інфраструктури. Головою згаданої робочої групи є віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.

В Угорщині аналогічну робочу групу очолив міністр національного розвитку Міклош Шестак.

Завданням української робочої групи є розроблення та забезпечення реалізації плану заходів з виконання відповідних домовленостей з визначенням строків, джерел фінансування та відповідальних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-