Гройсман вважає, що 99% українського бізнесу треба

Гройсман вважає, що 99% українського бізнесу треба "носити на руках"

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що стосовно податкової поліції в Україні є два варіанти дій - або відновити роботу податкової поліції, або створити службу фінансових розслідувань України.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є два шляхи... Можливо відновити роботу податкової поліції і залишити все, як було раніше. Але, я вважаю, що можливо зробити більш прогресивний крок - утворити єдину службу фінансових розслідувань України, яка буде цивілізованою і якісною службою. Тут хочу стати на бік реального сектору і економіки, і бізнесу», - сказав Прем'єр.

Він додав, що отримує десятками і сотнями скарги на листи податкової поліції, на листи Служби безпеки України відділу «К», на листи служби економіки Міністерства внутрішніх справ, інших контролюючих органів.

«При першому наближенні 80% цих звернень я можу розглядати як реальний тиск на реальний сектор і на бізнес. А ми з вами маємо боротися за те, щоб забезпечити економічне зростання України...», - сказав Гройсман.

Він закликав народних депутатів спільно з урядовцями зібратися наступному не пленарному тижні і визначитися щодо вищезазначених двох шляхів функціонування податкової поліції.

«Якщо ми відновлюємо (податкову поліцію - авт.), то на який термін. Це не може бути безкінечна система тиску на бізнес від будь-якого контролюючого органу. Вважаю, що наше завдання з вами зробити цю систему максимально прозорою, якісною, ефективною. Корупціонерів, тих, хто відмиває кошти - треба садити у в'язницю, а 99% українського бізнесу, які працюють чесно, маємо носити на руках», - підсумував Гройсман.    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-