Український “Фантом” увійшов у п'ятірку цікавинок IDEX-2017 - Порошенко

Український “Фантом” увійшов у п'ятірку цікавинок IDEX-2017 - Порошенко

Відео
Укрінформ
Український безпілотний мінібронетранспортер “Фантом” увійшов до п’яти найбільш цікавих бойових машин на престижній Міжнародній виставці озброєнь і військової техніки IDEX-2017, що проходитиме в Абу-Дабі (ОАЕ).

Про це повідомив Президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

“Серед тисяч експонатів з 50 країн, представлених на IDEX-2017, саме український «Фантом» увійшов до Топ-5 виставки. Авторитетне аналітичне видання Defence Blog назвало вітчизняний безпілотний мінібронетранспортер найбільш цікавою сучасною бойовою машиною. Українське – найкраще!” - написав Президент.

Як повідомлялося, “Спецтехноекспорт”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, представив нову модифікацію безпілотного тактичного багатоцільового транспортного засобу “Фантом” на виставці IDEX-2017.

Розробники інтегрували у “Фантом” протитанковий ракетний комплекс “Бар’єр”, завдяки чому він здатен уражати важко та легко броньовані цілі на відстані від 100 до 5000 метрів.  Окрім цього, “Фантом” укомплектований стабілізованою поворотною платформою для різних видів озброєнь. Вогневі випробування “Фантому”, що проводилися зі встановленим кулеметом калібру 12,7 мм, підтвердили високу ефективність нової розробки.

Гібридний двигун з повним приводом, незалежною підвіскою та гідравлічною гальмівною системою забезпечують “Фантому” високі ходові характеристики, у тому числі на піску. Зв’язок між центром керування та “Фантомом” забезпечується засобами захищеного радіоканалу радіусом дії до 10 км або ж через оптоволоконний кабель.

Як відомо, перша модифікація "Фантому" була представлена під час виставки озброєнь "Зброя та безпека 2016" у Києві. В залежності від комплектації "Фантом" може здійснювати вогневу підтримку сухопутних підрозділів, проводити розвідку та стояти на чергуванні на блокпостах або кордоні, доставляти амуніцію та боєприпаси, евакуйовувати поранених, а також бути джерелом живлення, брати участь в операціях з розмінування.

Крім цього, передбачено використання "Фантому" у комплексі з безпілотними літальними комплексами, що також будуть представлені "Спецтехноекспортом" на IDEX-2017.

Фото Defence show

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-