У Конгресі США сьогодні представлять доповідь про потенціал України

У Конгресі США сьогодні представлять доповідь про потенціал України

Укрінформ
Громадська організація Razom у четвер представить в Конгресі США доповідь "Політика США в Україні: виклики та можливості", яка характеризує нинішню ситуацію та потенціал поглиблення відносин між США і Україною.

Про це розповів в інтерв'ю Укрінформу координатор команди RazomThink, яка готувала проект, Микола Мурський.

"Це є загальними рекомендації для американської влади. Важливо також, щоб і Конгрес, і адміністрація мали більше інформації про Україну, про те, який потенціал має країна, і яким вона може бути союзником для Сполучених Штатів", - зазначив представник команди експертів.

За його словами, це "сприятиме процесу формування політики Білого дому відносно України". Представлені в доповіді дані можуть стати обгрунтуванням для рішень у Вашингтоні, в тому числі щодо фінансової та інших видів допомоги Україні.

Як зауважив Мурський, у США відбувається багато подій, де говорять, що потрібно підтримати українців. Але навіть на них не вистачає інформації, чому Україна важлива для Америки, і що конкретно Сполучені Штати можуть зробити, щоб надати ефективну допомогу.

У доповіді наголошується, що будь-яка американська політика відносно України повинна керуватися трьома принципами. Це стабільність і безпека Східної Європи, яка входить до фундаментальних американських інтересів; зміцнення суверенітету, територіальної цілісності, а також права на самовизначення України; посилення можливостей для українців у подоланні внутрішніх викликів. Крім того, документ містить рекомендації з питань геополітики, інституцій та інфраструктури, а також прав людини та суспільства.

Доповідь містить 97 сторінок тексту, графіків, карт та ілюстрацій. Вона стала результатом тривалої роботи цілої команди фахівців, у тому числі науковців, міжнародних експертів й випускників провідних американських університетів у галузі міжнародних відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-