Вершбоу: Угода США з Росією за рахунок України призведе до ще більшої дестабілізації

Вершбоу: Угода США з Росією за рахунок України призведе до ще більшої дестабілізації

Укрінформ
Вашингтон не піде на угоду з Москвою за рахунок інтересів України, вважає колишній заступник генсека НАТО і екс-посол США в Росії, експерт неурядової організації "Атлантична рада" Александр Вершбоу.

Таку думку він висловив в коментарі Укрінформу.

"За рахунок України - ні", - сказав він, відповідаючи на запитання про те, чи може відбутися угода між Вашингтоном і Москвою.

На думку посла, "доволі багато людей розуміє, що це буде стратегічною помилкою, яка зрештою призведе до ще більшої нестабільності в Європі". Перевага ж полягає в стратегії співпраці з союзниками США і з Україною.

Вершбоу не готовий до того часу, поки не буде відомо більше осіб та імен в новій адміністрації президента США, відповісти на питання, чи готовий Вашингтон грати велику роль у розв`язанні українського конфлікту. Водночас він вважає, що в короткостроковій перспективі США, можливо, шукатимуть двостороннього діалогу з Росією, але тісно координуватимуть його з Берліном, Парижем та Києвом, оскільки вони це робили за попередньої адміністрації.

Експерт згодний з тим, що "більш високого рівня залученість" США в "нормандському форматі" пішла б на користь процесові, оскільки Сполучені Штати мають велику владу. Він сподівається, що Вашингтон призначить нового посланця на переговори щодо України. Проте, уточнює Вершбоу, робити це слід "скоординованим способом, який не дозволить росіянам розділити нас". Зрештою, Захід досягне бажаного лише у тому випадку, якщо буде об'єднаним.

"І, звичайно, Київ має бути невід'ємною складовою частиною будь-якої стратегії. Президент Порошенко був абсолютно правий, кажучи: нічого про Україну без України" - підкреслює посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-