Триває чергова спроба переформатувати землі колишньої російської імперії - Турчинов

Триває чергова спроба переформатувати землі колишньої російської імперії - Турчинов

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін, підписавши указ про визнання паспортів та інших документів "ЛНР"/"ДНР", юридично визнав ці терористичні угруповання і вийшов з Мінського процесу.

Про це Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов сказав на засіданні керівного складу Збройних сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Підписавши цей указ, Путін юридично визнав квазідержавні терористичні угруповання, які, як фіговий листок, прикривали окупацію Росією частини Донбасу", - сказав Турчинов.

За його словами, Мінський процес передбачає деокупацію сходу України і його повернення в правове поле країни. "Такий крок Кремля повністю перекреслює Мінський процес і дорівнює заяві Росії щодо виходу з нього", - додав секретар РНБО.

За його словами, знову, як і за радянських часів, Росія веде гібридну війну, яка передбачає комплексне підпорядкування інших країн із застосування політико-дипломатичних, економічних, енергетичних, інформаційних, військових та інших видів тиску. Причому така війна ведеться не тільки проти України, а й проти Заходу та Європи насамперед.

Як докази Турчинов навів військову операцію у Сирії, яка спричинила потужний потік мігрантів до ЄС, кремлівську пропаганду у США, зухвале втручання РФ у вибори в США та процес підготовки до референдуму у Нідерландах, спробу організації державного перевороту у Чорногорії.

«Триває чергова небезпечна спроба переформатувати землі колишньої російської імперії», - наголосив Турчинов. І зазначив, що не підкоривши нашу державу, Росія втілити у життя це не зможе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-