У Єврокомісії шкодують, що українці не відчули результатів реформ

У Єврокомісії шкодують, що українці не відчули результатів реформ

Укрінформ
Україна зробила у 2016 році значний прогрес у процесі реформ, але перетворення будуть успішними, коли їхні позитивні результати відчують громадяни.

Про це заявив керівник групи підтримки України у Єврокомісії Пітер Вагнер на міжнародній конференції «Ярмарок ідей та проектів на підтримку реформ в Україні» у середу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Хочу відзначити новий, великий елемент реформ, який ми побачили у 2016 році. Це була демократична зміна уряду. Це дуже важливо, адже забезпечило стабільність у країні, включаючи сталий процес реформ», - заявив представник Єврокомісії.

Вагнер особливо відзначив позитивні результати фіскальної консолідації та приборкання інфляції в Україні, стабілізації банківського сектору, включаючи націоналізацію ПриватБанку.

Водночас, наголосив представник Єврокомісії, реформи будуть по-справжньому успішними, коли їх відчують громадяни.

«На жаль, і це особливо стосується України, позитивні економічні показники дуже часто не знаходять відображення на особистому добробуті громадян, які не відчувають результатів покращень», - заважив Вагнер.

Серед пріоритетів на цей рік представник Єврокомісії особливо вказав на необхідність завершення реформ судової системи, державної служби та подальшої боротьби з корупцією на засадах ухваленого антикорупційного законодавства.

Він також підкреслив, що керівництво України і процес реформ є відкритими для громадянського суспільства і міжнародних партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-