Путін заперечує сам факт існування України - Порошенко

Путін заперечує сам факт існування України - Порошенко

Укрінформ
Керівник Кремля Володимир Путін не визнає кордону РФ з Україною, як і існування українців як окремого народу, заперечуючи їх право на самовизначення.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив у своєму виступі під час оперативного збору керівного складу Збройних сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Саме невизнанням окремішності деяких європейських народів нацисти, згадаймо історію, мотивували окупацію країн. Саме невизнання права українців на самовизначення лежить нині і в основі російської політики щодо України. Підстав вважати, що ці основи, чи як там у них кажуть, "скрєпи", найближчим часом похитнуться – у  мене  немає жодних”, -  сказав він.

Президент нагадав, як у листопаді минулого року Путін  брав участь в церемонії нагородження лауреатів премії географічного товариства. Тоді він запитав у школяра, де закінчується кордон Росії. “Кордон Росії завершується через Берингову протоку, де кордон із США", - вимовив хлопчик. Це була правильна відповідь, але глава держави вундеркінда таки підправив: "Кордони Росії ніде не завершуються".  Він потім сказав, що це жарт”, - зазначив Порошенко.

За  його  словами, по відношенню до США та Берингової протоки – можливо це  й так, “а щодо України – то більш, ніж серйозно!” “Для Путіна кордону з Україною не існує взагалі. Він не вважає нас, українців, окремою  нацією, окремим народом, - тобто, заперечує сам  факт існування України,  про що він неодноразово заявляв публічно. Хочу підкреслити, - це не є ідеологічна риторика! Такі заяви – це погроза, серйозніше якої бути не може”, - підкреслив  Глава  держави,  вказавши на схожість такої  риторики з тією, що  була у нацистів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-