Суд дозволив ГПУ перевірити документи нардепа Константіновського - ЗМІ

Суд дозволив ГПУ перевірити документи нардепа Константіновського - ЗМІ

Укрінформ
Суд надав слідчому Генпрокуратури доступ до документів народного депутата Вячеслава Константіновського з можливістю вилучення завірених копій.

Про це свідчить ухвала Печерського суду Києва від 14 лютого. Строк дії ухвали – один місяць, повідомляє "Українська правда".

У клопотанні зазначено, що документи необхідні Державній фіскальній службі для перевірки сплати податків.

Ідеться про документи, які підтверджують джерела походження готівки, зазначеної Константіновським в електронній декларації за 2015 рік – 6,8 млн грн, 14,7 млн доларів і 0,5 млн євро.

Надано доступ до документів про походження коштів, за які придбано рухоме і нерухоме майно, платіжок, чеків, довіреностей ттощо, договорів купівлі-продажу, дарування, успадкування нерухомості, а також інформації про кошти, за які придбано антикваріат, твори мистецтва, колекції годинників і зброї.

Також ГПУ дали доступ до інформації про рух коштів по банківських рахунках Константіновського в Україні та за кордоном.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Якщо Константіновський не виконає ухвалу про доступ до речей і документів, то суд за клопотанням ГПУ може дати дозвіл на обшук.

ГПУ розслідує розбіжності між офіційними доходами Константіновського і сплаченими ним податками.

Раніше у коментарі "Українській правді" Константіновський заявив, що дізнався про власну справу зі ЗМІ, оскільки жодних запитів від ГПУ не отримував.

Як відомо, 15 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що готує подання в Раду про позбавлення недоторканності за несплату податків трьох депутатів: Олександра Супруненка, Вячеслава Константіновського, а також Нестора Шуфрича від "Опозиційного блоку".

За словами Луценка, "встановлена несплата податків на суму відповідно 60, 50 і 40 млн".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-