Варшава і Берлін згодні щодо деструктивної ролі Росії на Донбасі

Варшава і Берлін згодні щодо деструктивної ролі Росії на Донбасі

Укрінформ
Польща і Німеччина згодні, що визнання Росією паспортів "ДНР" та "ЛНР" не допомагає у мирному розв'язанні конфлікту на Донбасі.

На цьому зійшлися під час переговорів у Варшаві заступник глави МЗС Польщі  Марек Зьолковський і уповноважений МЗС Німеччини з питань Східної Європи, Південного Кавказу і Центральної Азії Андреас Пешке, інформує польське зовнішньополітичне відомство. 

“Під час зустрічі особливу увагу співрозмовники звернули на необхідність мирного розв'язання конфлікту на Донбасі. Обидві сторони погодилися, що цьому не сприяє визнання Москвою паспортів, виданих проросійськими сепаратистами на сході України”, - інформує МЗС Польщі.

Під час зустрічі Зьолковський підкреслив, що Варшава готова на “прагматичний і конструктивний” діалог з Росією. “Свідченням хороших намірів російської сторони було б повернення уламків президентського Ту-154М, який залишається в Росії вже майже сім років”, - підкреслив Зьолковський.

Заступник глави МЗС Польщі підкреслив, що стабільна і суверенна Україна є “ключовою для гарантування європейської безпеки”.

“Україна є не лише пріоритетною країною з точки зору польської допомоги на розвиток, але також й адресатом нашої підтримки щодо необхідних реформ у таких сферах як децентралізація, освіта чи боротьба з корупцією”, - наголосив Зьолковський.

За його словами, вагомим елементом підтримки незалежності України буде повна імплементація Євросоюзом угоди про зону вільної торгівлі, а також швидке скасування візового режиму для громадян України з біометричними паспортами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-